top of page

Een film van Paul Lacroix

"UIT HET LEVEN VAN..."

Fleur is een “Europese lapjeskat”(kattin) en geboren in Zoersel op 07 mei 2011.

Origineel woonde zij bij onze buren, maar een kat eigen, heeft zij beslist om bij ons te komen wonen.  Met die buren zijn we nog altijd de allerbeste vrienden. Het gedragspatroon van een kat heeft mij steeds geïnteresseerd, vooral door de eigenzinnigheid van dat diertje, dat ook toch zoveel liefde kan geven. Zo kom je ook in contact met een reeks specialisten op het gebied van katten, zoals een kattendokter, kattenpsycholoog, katten gedragstherapeut enz.

De film “Uit het leven van …” is eigenlijk begonnen als een reeks testopnamen

die ik met deze kat heb gemaakt, vooral om het dier te laten wennen aan de camera en het feit dat ik steeds in haar nabijheid was. Na enkele weken was ze aan de camera gewend geraakt en nu gaat ze er (bijna) voor “poseren”.

Via de contacten is dit ter hore gekomen bij enkele TV zenders en bevriende productiehuizen. Hun vraag was “kan je daar nog wat meer van maken ?” Ik ben dan beginnen schrijven en met de contacten heb ik 13 afleveringen

(1 Televisieseizoen van 3 maanden) klaar op papier.

Een programma van 25 minuten met de vermelde specialisten, katten en ook mmv de ZOO van Antwerpen (voor de grote katten).

De onderhandelingen en de financiering zijn bijna rond. Het is dus nog even afwachten.

Het is een programma dat nog nooit op televisie is geweest.  Vreemd eigenlijk, als je weet dat er in België alleen al zo’n 2.000.000 katten en dus ook eigenaars zijn. Vandaar de interesse

bottom of page