top of page

TECHNISCHE AVONDEN EN  VARIA

PEN EN PAPIER.jpg

AUTEURSRECHTEN

Rudy Brijs heeft in twee PDF's samengevat wat een afvaardiging van Sabam ons gebracht heeft op 19 februari 2024

Auteursrechten: David Hutsebaut en Steven Caulier legden op een werkavond haarfijn uit wat we moeten weten ivm auteursrechten.

Antwoorden op vragen van onze leden. 

KENNISMAKING MET YOUTUBE

.m2ts VERSUS MP4, wat zijn de verschillen tussen m2ts en MP4 ?

.m2ts is een bestandsnaamextensie die wordt gebruikt voor de Blu-ray Disc Audio-Video (BDAV) MPEG-2 Transport Stream (M2TS) containerbestandsindeling. Het wordt gebruikt voor het multiplexen van audio, video, en andere streams. Het is gebaseerd op de MPEG-2 transport stream container.  Dit containerformaat wordt vaak gebruikt voor high-definition video op Blu-ray Disc en AVCHD

VOORDELEN AVCHD: Het grootste voordeel van AVCHD is hoge standaard en hoge kwaliteit. Het kan gemakkelijk beelden met een resolutie van 1920 × 1080 / 60I 50i (16:9) opnemen.

NADELEN AVCHD: In vergelijking met MP4 is de grootte van het bestand onevenredig, met andere woorden, de grootte van het bestand is vrij groot. Een van de grote bestanden zal bijvoorbeeld veel kleiner zijn in andere indelingen. Daarom is het ook moeilijk om in een enkel bestand te worden opgeslagen.

 

MPEG-4 Part 14 of MP4 is een digitaal multimedia-containerformaat dat het meest wordt gebruikt om video en audio op te slaan, maar het kan ook worden gebruikt om andere gegevens op te slaan, zoals ondertitels en stilstaande beelden. Zoals de meeste moderne containerformaten, maakt het streaming via internet mogelijk. De enige bestandsnaamextensie voor MPEG-4 Part 14-bestanden zoals gedefinieerd door de specificatie is .mp4. MPEG-4 Part 14 (formeel ISO/IEC 14496-14:2003) is een standaard die is gespecificeerd als onderdeel van MPEG-4.

In vergelijking met AVCHD kunnen verschillende coderingsalgoritmen voor verschillende objecten worden gebruikt om de compressie-efficiëntie verder te verbeteren. Bovendien kan MP4 natuurlijke audiovisuele objecten en synthetische audiovisuele objecten gemakkelijk integreren.

VOORDELEN MP4: Het kan rechtstreeks video-, audio,- of bladerbeelden van hoge kwaliteit afspelen en kan worden gebruikt als mobiele harde schijf en digitale bank. In vergelijking met AVCHD is het grootste voordeel van de MP4-speler het compacte formaat, gemakkelijk te dragen en in staat video's op elk moment en op elk gewenst moment af te spelen.

NADELEN MP4: Vergeleken met AVCHD heeft MP4 een hogere kwaliteit met hogere normen. Het audio- en videospel zal erbij betrokken zijn.

BESLUIT:

Als u zich niet druk maakt om de definitie en u wilt dat de bestandsgrootte klein is, kies dan het MP4-formaat. MP4 kan eenvoudiger worden verplaatst, gekopieerd, geüpload en gedeeld en kan ook als één filmbestand worden opgeslagen.

Microfoon-voor-PC.jpg

MICROFOONKEUZE VOOR DE VIDEOFILMER.

Een gedetailleerde info van Jean De Meulder. KLIK op de foto en kijk bij je downloads

Herstel per ongeluk verwijderde partities.

Herstel beschadigde volumes en schijven

Active@ Partition Recovery is een freeware toolkit die helpt bij het herstellen van verwijderde en beschadigde logische schijven en partities binnen Windows, WinPE (herstel opstartschijf) en Linux (herstel LiveCD) omgevingen.

Simple QuickScan detecteert en herstelt eenvoudig onlangs verwijderde partities, zolang ze niet zijn geformatteerd / overschreven na verwijdering.

Geavanceerde low-level SuperScan kan partities detecteren die lang geleden zijn verwijderd, zelfs als u nieuwe hebt gemaakt en zelfs geformatteerd.

Last Chance-herstelmethode detecteert en herstelt bestanden door hun handtekeningen op volumes met ernstig beschadigde bestandssystemen, waar fysiek volumeherstel niet mogelijk is! Herstelt NTFS/ReFS, FAT/exFAT.

usb stick.jpg
ssd foto.jpg

HOE WERKT EEN SSD?

Dit artikel werd oorspronkelijk in november van 2021 gepubliceerd en is voor het laatst in februari van 2023 geüpdatet met de nieuwste prijzen, technieken en trends.

KLIK op de foto

BFC-logo-2019-1-1024x414.png

Klik op de logo van de Beverse Filmclub voor heel wat info.

Filmen met de SMARTPHONE, een educatief filmke van BFC

"De vrije Cineast"

BESTE VRIJE FILMER

vogel

Beste Collega’s Kortfilmers,

Dank zij onze Magazine films, een idee van Richard Van Steenberghe,  beschikken onze filmers over een uniek platform om interessante items op video vast te leggen.

Nu we voorlopig geen fatsoenlijke projectie kunnen aanbieden in onze filmzaal

ligt het voor de hand om langs dit Website platform het vrije filmen te blijven aanmoedigen.

De meeste filmers leggen kleine gebeurtenissen vast.

Amateurbeelden bieden vaak een unieke en soms ook persoonlijke kijk op de samenleving.

We hebben ook filmers die liever een verhaal vertellen, of aan een scenario of een documentaire werken om het resultaat te vertonen in de club, op wedstrijd  of op het internet.

We doen het uit liefhebberij, dat is wat ‘amateur zijn’ betekent. Een even mooie benaming maakt het nog duidelijker:

“Vrije Cineast” .

Wij hebben geen opdrachtgever, geen “moeten”, geen “deadline”. 

Ons Website Platform biedt u een ideale centrale plek aan zo dat jijzelf en jouw bestaande en toekomstige films niet in de doos of op het schab vergeten worden.

Bovendien kunnen het bestuur en je collega’s langs dit Website platform je helpen en informeren om de kortfilm waar je mee bezig bent naar een hogere waarde op te tillen. Hoe dat in zijn werk gaat?  Het bestuur bekijkt dat gegeven in samenspraak met het clublid, of indien gewenst, ook met de andere clubleden.

Zoals afgesproken beschikken we allemaal over een persoonlijke pagina op de Website.

Deze website vertoont ondertussen pareltjes van films die professionele filmers niet mogen of kunnen maken.

Heb je ondertussen een interessante fotoreeks over gelijk welk onderwerp: we voegen je werk toe aan jouw persoonlijke pagina: je “multimedia” Pagina.

Om de nieuwsgierigheid van de bezoekers van onze website te bevredigen vragen we om een korte impressie of een interessante duiding toe te voegen aan je film of je fotoreeks.

Tenslotte: hebt u een film in afwerking dan krijgt deze voorrang op de bestaande aangeboden films om in voorvisie bekeken en behandeld te worden.

Zijn er nog vragen of voorstellen:

Of telefoon:   0478 36 16 42

bottom of page