top of page
PEN EN PAPIER.jpg
Blauw raster met manneke .jpg

FILMS OVER  CLUBEVENEMENTEN

10 november 2023. wegens onze verhuis van Wilrijk naar Wommelgem vieren we dit jaar ons clubfeest in ons nieuw lokaal.  Met een spetterende afsluiter... kijk naar het kort verslag!

Onze vrienden van de Koninklijke Mediaclub Heist op bezoek. Willy Van der Linden kenden we reeds sinds mensenheugenis. Maar we maken bovendien kennis met de fantastische Visual Effects van Dominque Krem.

cropped-cropped-ADVN_omslagfoto_VTB-scaled-1.jpg

De EXPO "100 jaar Cultuurtoerisme" is voorbij.

Misschien hebt u wegens uw verlof de expo niet kunnen bezoeken... niet getreurd, Jean-Paul Grauwels en Rik Michiels maakten een boeiende reportage van dit evenement...

Elk voorjaar organiseert Cultuursmakers het cultureel stadsfestival KnipoogDag. In 2022 vond dit plaats in, hoe kan het ook anders, Antwerpen. Antwerpen is de plek waar het voor Cultuursmakers honderd jaar geleden begon. Op zondag 27 maart keren we terug naar onze roots. Niet alleen uit nostalgische reflex, maar natuurlijk ook om hedendaags Antwerpen met z'n vele culturele troeven te ontdekken. Er zijn tientallen verschillende dagprogramma's uitgewerkt.

Het dagprogramma voor onze Filmgroep Antwerpen begon in ZURENBORG

KNIPOOGDAG VIDEO- 16 minuten van rik michiels

2019-RIK MICHIELS-Een video van 1 minuut,

gemaakt in opdracht van NAB 2.0

2019-vtbKultuur Antwerpen-Filmgroep. Magda van Gansen interviewt de voorzitter en Pascale van Lierde van de stuurgroep VTB Antwerpen ivm de werking van de stuurgroep..

2016-We organiseren een workshop MULTI-CAM SCENARIO MAKING. Speelfilmmaker Paul Lacroix heeft de leiding over het scenario en de uitwerking.

2016- Wandeling door de stad Antwerpen en ontbijt. Initiatief van Simonne en Marc

De VTB Filmgroep bezoekt de kokschook PIVA. De gidsen en de leraren doen hun best, en verschaffen interessante gegevens over de werking van het instituut. Tot slot beleven we een gastronomisch etentje in aangenaam gezelschap.

HUBERT DE WULF was een zeer actief lid bij onze vereniging, maar is verhuisd naar het verre Vlaanderen.

Op 28 oktober 2019 was Hubert bij ons op bezoek met een uitgelezen verzorgd programma.

Jack maakte hiervan een uitgebreid verslag waarnaar u kunt surfen met de rode verwijs knop.

Samen met ANDRE LEMAHIEU maakte hij een pittige montage van het bezoek aan “TRAINWORLD”, georganiseerd door Simonne en Marc.

We bezoeken met onze filmgroep het Koninklijk Legermuseum in Brasschaat.   Ik geef hier een kote impressie van het interessante bezoek.

De VTB Filmgroep Antwerpen vergadert elke maandag met als doel de betere kortfilm te maken in alle mogelijke genres. Bij een bezoek aan de VTM studios worden we geconfronteerd met de mogelijkheden van het televisie medium.

VTB  Filmgroep Antwerpen organiseert onder andere technische workshops. In het clublokaal leren we een korte actiefilm maken met acteurs en cameramensen.

We vieren samen het 60- jarig jubileum van onze vereniging.

2023- U kan hier hier een media film bekijken van de prijsuitreiking van ons jaarlijks Festival. 

KLIK en kijk 2min45 naar ons             FilmFestival van 2020

PAUL AMAND en PAUL LACROIX "In the Picture"

Paul Amand was op 5 december 2022 op bezoek in onze club. Samen met Paul Lacroix vertoonden en bespraken ze, samen met de leden, enkele van hun knappe speelfilms. Leer ook de makers beter kennen in dit video verslag.

KLIK en kijk naar een  evenement in 2022 een typische Antwerpse trip pittig in beeld gebracht door rik michiels

Cultuursmakers bezorgt ons een info-filmke ivm de naamswijziging van VtbKultuur naar Cultuursmakers

Elk voorjaar organiseert Cultuursmakers het cultureel stadsfestival KnipoogDag. In 2022 vindt dit plaats in, hoe kan het ook anders, Antwerpen. Antwerpen is de plek waar het voor onze vereniging honderd jaar geleden begon. Op zondag 27 maart keren we terug naar onze roots. Niet alleen uit nostalgische reflex, maar natuurlijk ook om hedendaags Antwerpen met z'n vele culturele troeven te ontdekken. Er zijn tientallen verschillende dagprogramma's uitgewerkt.

Het dagprogramma voor onze Filmgroep Antwerpen begon in ZURENBORG

KNIPOOGDAG VIDEO- 16 minuten van rik michiels

Deze archieffilm geeft inzicht in de geschiedenis “van VTB naar Cultuursmakers”.

Rik Michiels en Jean-Paul Grauwels maakten, samen met Kas Swerts en Jolien Hendrickx, een kortfilm van 15 minuten over deze expo.      Kas en Jolien zijn verbonden aan het ADVN ttz “Archief voor Nationale Bewegingen”

2022- EXPO • 100 JAAR CULTUURTOERISME

ZUIDERPERSHUIS ANTWERPEN

bottom of page