top of page

HOME

NIEUWSBRIEF 35 van 30 augustus 2021

Eindelijk kunnen we terug van start gaan !

Het heeft echt wel lang genoeg geduurd , telkens we dachten dat er een mogelijkheid was om terug te kunnen starten met de vergaderingen, werden we door de steeds wisselende uitbraken en maatregelen terug gefloten en moesten we onze startdatum nog maar eens verleggen. Maar uiteindelijk is het dan toch zo ver.

 
Op maandag 6 september mogen we weer samenkomen. Het zal wel vreemd en onwennig aandoen , maar wees er maar van verzekerd, de sfeer zal toch wel top zijn. 
Gaan we eindelijk eens de laureaten van het Filmfestival van 2020 in de bloemetjes kunnen zetten. 
Uiteraard zal er ook gezorgd worden voor een hapje en een drankje, misschien is er nog wel een extra verrassing ? 
In ieder geval zal er heel wat bijgepraat moeten worden. 
Het voorbije anderhalf jaar zal door iedereen wel in het geheugen gegrift zijn.
Hoe sneller dat we al die ellende kunnen vergeten hoe beter. Positief naar de toekomst kijken en met veel humor is de boodschap.


Wie ik zeker hier eens in de bloemetjes moet zetten is onze vriend Rik Michiels. Die heeft het toch maar gepresteerd om via onze website ons bij de les te houden. Prachtwerk ! 
Ik ben er van overtuigd dat iedereen daarvan genoten heeft. Zo blijven we toch een grote familie. 
In elke familie gebeuren er prettige en droeve zaken.

 
Spijtig genoeg hebben we in deze lange periode ook afscheid moeten nemen van enkele van onze trouwe leden.

Toine Luyten was de eerste die onze club ontvallen is. Wij kennen hem vooral van de prachtige reeks over de haven, specifiek de bouw van het Deurganck dok. Hij was nog niet zoveel jaren lid bij ons, maar was toch opgenomen in onze clubfamilie en een zeer gewaardeerd lid. 
Toen kwam het bericht dat
Pierre Vissers overleden was. Pierre was een geliefd lid in onze club, niet langer echt actief, maar toch een erg gewaardeerde verschijning op onze clubavonden en zeer lang lid van onze vereniging.
Renilde Van Cauwenbergh , de vrouwelijke ouderdomsdeken van onze club verliet ons ook.
Wij herinneren haar ons als de immer kwieke, rad ter tong zijnde en zeer actieve oudere dame , die heel wat films op haar palmares heeft staan.
Voor mij was het altijd een genoegen om met haar opnames te kunnen maken. Ik heb vooral goede herinneringen aan de " Bess" en de historische film over Van Mieghem.
Als laatste in deze droevige reeks overleed enkele weken geleden
Raoul Theeuws, een erudiet man die de laatste jaren niet meer in de club kwam, maar onze club altijd diep in zijn hart heeft meegedragen en die vooral bekend was om zijn technische kennis. 
Wij zullen hen allemaal missen, maar zij blijven verder leven in onze herinneringen.
 
Laat ons nu de blik richten op de toekomst, in deze vreemde periode van de pandemie hoop ik dat er weer heel wat films gerealiseerd zijn. 
De omstandigheden waren niet ideaal , de beperkingen die  ons door de regering opgelegd werden ,waren  dan ook niet van dien aard dat je bijvoorbeeld zomaar rond kon lopen en opnames schieten. Reizen was ook niet simpel, om dan  maar te zwijgen over de mogelijkheden  om samen dingen te kunnen doen. 
Uit ervaring weet ik toch, en eigenlijk reken ik daar wel stiekem op, dat er  cineasten tussen ons zitten die er toch in geslaagd zijn om een interessante film in elkaar te boksen. 
Laat ons hopen dat we bij de eerstvolgende voorvisies leuk verrast worden.

Jack.


 

Praktische weetjes voor onze eerste vergadering.


Zoals naar gewoonte start de vergadering om 20h00.
Wij moeten ons schikken naar de vastgelegde coronaregels, dus :

- de verluchting moet in orde zijn ( de uitbater heeft ons bevestigd dat de verluchting aan alle eisen voldoet.)
- Volgens de nieuwe regeling zijn mondmaskers niet meer verplicht als men gezeten is, maar moeten zij wel gedragen worden wanneer men zich verplaatst.
- Drankjes kunnen niet aan de bar opgehaald worden, de bestelde drankjes worden aan tafel gebracht. ( wij voorzien een systeem om te bestellen en vrijwilligers om te bedienen).
- We gaan er vanuit dat iedereen van ons gevaccineerd is.

Overzicht vergaderingen september - oktober- november.

06 september 2021  openingsvergadering + prijsuitreiking filmfestival 2020

20 september 2021 filmer in de kijker.  : Denise en José Sanders.

04 oktober 2020 nabespreking festivalfilms met de juryverslagen.

18 oktober 2021  voorvisie 

10 november  " Clubfeest !!!!!!! "

bottom of page