top of page

NB: bij de items met een blauwe fluo

kan je een film bekijken.

INSTELLEN OP HD 1920X1080

YouTube

KENNISMAKING MET YOUTUBE

EEN PDF SAMENGESTELD DOOR RUDY BRIJS

KLIK op de afbeelding

Herstel per ongeluk verwijderde partities.

Herstel beschadigde volumes en schijven

Active@ Partition Recovery is een freeware toolkit die helpt bij het herstellen van verwijderde en beschadigde logische schijven en partities binnen Windows, WinPE (herstel opstartschijf) en Linux (herstel LiveCD) omgevingen.

Simple QuickScan detecteert en herstelt eenvoudig onlangs verwijderde partities, zolang ze niet zijn geformatteerd / overschreven na verwijdering.

Geavanceerde low-level SuperScan kan partities detecteren die lang geleden zijn verwijderd, zelfs als u nieuwe hebt gemaakt en zelfs geformatteerd.

Last Chance-herstelmethode detecteert en herstelt bestanden door hun handtekeningen op volumes met ernstig beschadigde bestandssystemen, waar fysiek volumeherstel niet mogelijk is! Herstelt NTFS/ReFS, FAT/exFAT.

usb stick.jpg

U kan hier hier een media film bekijken van de prijsuitreiking van ons jaarlijks Festival. 

!

De Carnavalstoet in Mortsel had internationale uitstraling”

Naar aanleiding van 50 jaar Carnaval in Mortsel heeft Cois van Roosendael een reeks filmpjes gemaakt over ‘De Lobbes’. Dat waren de pioniers van Mortsel carnaval, nu precies 50 jaar geleden.

KLIK OP DE FOTO

cropped-header-VAC.png
ssd foto.jpg

HOE WERKT EEN SSD?

Dit artikel werd oorspronkelijk in november van 2021 gepubliceerd en is voor het laatst in februari van 2023 geüpdatet met de nieuwste prijzen, technieken en trends.

KLIK op de foto

PAUL AMAND en PAUL LACROIX "In the Picture"

Paul Amand was op 5 december 2022 op bezoek in onze club. Samen met Paul Lacroix vertoonden en bespraken ze, samen met de leden, enkele van hun knappe speelfilms. Leer ook de makers beter kennen in dit video verslag.

NAB%202_edited.jpg

FilmFest 2022- 29 & 30 oktober- KRUISEM. De voorzitter DANIËL DE VETTER spreekt over de kortfilm op zich en tracht de toekomst hiervan in te schatten. Een reportage van Magda en Rik.

KLIK en kijk naar ons recent evenement: een typische Antwerpse trip pittig in beeld gebracht door rik michiels

KLIK en kijk 2min45 naar ons             FilmFestival van 2020

Maandag 19 december 2022 was de Leuvense SKOOP filmclub op bezoek bij onze club. Een selectie van hun knappe films werd ingeleid,  vertoond en besproken. Kijk naar het video verslag van 10 minuten door VideoMaker rik michiels.

INSTELLEN OP 1920X1080

WERNER HAEGEMAN produceert als niet-professioneel professionele kortfilms. Jean-Paul Grauwels gaat in gesprek met Werner om te kunnen doorgronden wat de essentie is van de film DORST en hoe hij tot zijn ideeën komt.

KNIPOOGDAG VIDEO- 16 minuten van rik michiels

Elk voorjaar organiseert Cultuursmakers het cultureel stadsfestival KnipoogDag. In 2022 vindt dit plaats in, hoe kan het ook anders, Antwerpen. Antwerpen is de plek waar het voor onze vereniging honderd jaar geleden begon. Op zondag 27 maart keren we terug naar onze roots. Niet alleen uit nostalgische reflex, maar natuurlijk ook om hedendaags Antwerpen met z'n vele culturele troeven te ontdekken. Er zijn tientallen verschillende dagprogramma's uitgewerkt.

Het dagprogramma voor onze Filmgroep Antwerpen begon in ZURENBORG

Cultuursmakers bezorgt ons een info-filmke ivm de naamswijziging van VtbKultuur naar Cultuursmakers

WILLY VAN DER LINDEN.jpg

Ontmoeting met

Willy Van der linden op het VAC festival. Hij toonde een humoristische kortfilm met allusies naar zijn eigen romantische levensloop.

KLIK op de foto.

KLIK OP DE KNOP

Maandag 16 mei  had onze filmgroep het genoegen om Werner Van den Bulck te mogen ontvangen.

Het werd een verrijkende avond met de focus op Werner als mens en zijn verrassende producties.

2022- EXPO • 100 JAAR CULTUURTOERISME

ZUIDERPERSHUIS ANTWERPEN

Deze archieffilm geeft inzicht in de geschiedenis “van VTB naar Cultuursmakers”.

Rik Michiels en Jean-Paul Grauwels maakten, samen met Kas Swerts en Jolien Hendrickx, een kortfilm van 15 minuten over deze expo.      Kas en Jolien zijn verbonden aan het ADVN ttz “Archief voor Nationale Bewegingen”

 

 

VTB was goed voor meer dan 130 lopende meter archiefmateriaal. Dat wordt bewaard en beheerd door het archief- en onderzoekscentrum ADVN. De 100ste verjaardag van de vereniging is dan ook het ideale moment om de boeiendste stukken te bundelen in een overzichtstentoonstelling. 

Het belang van VTB (later vtbKultuur en nu Cultuursmakers) voor cultuur en toerisme de afgelopen 100 jaar in Vlaanderen staat centraal in de tentoonstelling. Onze vereniging was immers een sleutelspeler in de ontwikkeling van toerisme in Vlaanderen en in het bijzonder van het cultuurtoerisme. Via haar uitgebreid netwerk bood ‘de VTB’ aan honderdduizenden mensen de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende toeristische activiteiten, waaronder de iconische bondsreizen. We hielpen niet enkel mee aan de uitbouw van de toeristische infrastructuur in Vlaanderen (via lezingen, evenementen, opleidingen en tijdschrift), maar hielpen ook mee de Vlaamse burger te transformeren in een (cultuur)toerist. We hebben hierdoor een vrijwel unieke positie in de geschiedenis van het toerisme in Vlaanderen.

Deze tentoonstelling geeft inzicht in de geschiedenis van het toerisme in Vlaanderen. Daarnaast zal ook de diversiteit van toeristisch erfgoed in de kijker staan. Ook het verhaal van duizenden mensen die via de vereniging hun eerste stappen zetten als toeristen komt uitgebreid aan bod.

Dit is de huidige film LOGO

U kan het origineel bevragen bij het bestuur.

Tekst in constructie

Lowie_5bis.jpg

LOUIS ORBAN SPREEKT IN NAGEDACHTENIS  OVER LOUIS VERMEULEN.

Louis Vermeulen is overleden op bijna 102 jaar. Hij was maker van kortfilms en lid van VTB Filmgroep Antwerpen. Zijn vriend filmer, Louis Orban die zelf 92 jaar is, schetst Louis Vermeulen als nagedachtenis

KLIK OP DE FOTO en ga naar de pagina van Louis Vermeulen.

220804-Serre Van Everbroeck- res-Bidprentje voorzijde.jpg
220804-Serre- res-Bidprentje-tekst achterzijde.jpg

SABAM 2023

Beste voorzitter, beste secretaris,

Ook in 2023 zal BREEDBEELD de Sabam-regeling aan het tarief van 54 EUR aanbieden zodat wie gebruik wenst te maken van library-muziek 

in zijn films zich op gemakkelijke wijze in regel kan stellen met de auteursrechten.

 

Jullie leden kunnen individueel op deze dienst intekenen.

  1.  

Belangrijk voor wie gebruik maakt van de website SMI (voordien Stockmusic) : er is een limiet op het aantal downloads per gebruiker.

Het gaat dan niet over het beluisteren van de muziek op hun site, dat kan nog steeds ongelimiteerd, maar wel over het eigenlijke downloaden 

van nummers voor verder gebruik in jouw film. 

De limiet ligt op 60 downloads per jaar, wat voor eigenlijk gebruik in films normaliter ruim voldoende zou moeten zijn. 

Contacteer ons mocht je hier vragen over hebben.

De details omtrent de Sabam-regeling vindt u nog steeds terug op onze website.

Wie gebruik wenst te maken van deze regeling kan deze makkelijk aanvragen via deze pagina op onze website: 

https://breedbeeld.org/info-advies/sabam-regeling/sabam-regeling

Wens je bijkomende info, laat gerust weten!

BELANGRIJK BERICHT VAN NAB 2.0

Nog over het gebruik van SABAM Library Music We ondervinden nog steeds heel wat problemen bij het gebruik van de Library Music. Er wordt nog steeds massaal gedownload zonder dat er cue-sheets tegenover staan en de leveranciers zien dat ook, met als gevolg dat sommige leveranciers erover nadenken om ons niet meer toe te laten. Bij Universal is de site regelmatig geblokkeerd door het feit er een verkeerd wachtwoord wordt ingevuld. We wijzigen dit wachtwoord ieder jaar zodat wie geen SABAM-bijdrage betaalt, geen toegang meer heeft. Nu hebben Universal en KPMMusic vastgesteld dat wat zij ontvangen van SABAM lang niet in overeenstemming is met de hoeveelheid aan downloads en bedenken zij zich over de mogelijkheid om in te loggen.

bottom of page