top of page

HOME

PEN EN PAPIER.jpg

NAAR ACTUELE ITEMS

FELLINI.jpg
DE CINEMA LOGO BEWERKT.jpg

 In 2020 vierden we de honderdste verjaardag van de Italiaanse grootmeester Federico Fellini. In het kader van dit honderdste verjaardagsjaar realiseerde cineaste Anselma dell’Olio de documentaire Fellini degli spiriti.
Dit bijzondere portret van een bijzonder persoon toont Fellini die op zoek is naar de onbewuste en spirituele dimensies van het leven. Aan de hand van clips en interviews ontmoeten we een cineast die het spirituele, mysterieuze en esoterische probeert te vatten. Fellini ging te rade bij de Jungiaanse psychoanalyse, de tarotkaarten en bij de telepathische en helderziende krachten van zijn vriend Gustavo Rol om het onzichtbare zichtbaar te maken en zijn dromen tot films te vervullen.
Fellini degli spiriti is gratis te bekijken op www.pleasereleaseme.be

Federico Fellini (Rimini, 20 januari 1920 – Rome, 31 oktober 1993) was een Italiaans filmmaker en -regisseur. Fellini wordt gezien als een van de markantste regisseurs van de 20e eeuw. In zijn carrière ontving hij vier keer de Oscar voor de beste buitenlandse film en ontving hij twaalf individuele nominaties.

Fellini's films zijn doorgaans psychologische en/of sociale drama's waarin een fantasierijk personage, vaak gemodelleerd naar Fellini zelf, op zoek gaat naar de betekenis van zijn leven. Deze zoektocht wordt gekenmerkt door een veelvuldig gebruik van herinneringen, dromen, fantasieën en obsessies. Duidelijk autobiografische drama's zijn La dolce vita (1960), Otto e mezzo

bottom of page